Huisartsenpraktijk

ontwerp inrichting

Een nieuwe huisartsenpraktijk inrichten…Niet alleen de sfeer, kleur en indeling maar ook de bureaus, zitbanken en kasten mogen ontwerpen. Wat een supergave opdracht !

Ik heb gekozen voor rustige tinten in blauw, groen en mosterdgeel. De bureaus en kasten in de artsenkamers - eigen ontwerp - zijn uitgevoerd in HPL en eikenhoutfineer, wat warmte toevoegt. Op de wanden zijn kleurvakken geschilderd in lichtblauwe (S2020-B10G) of blauwgroene tint (S 4030-B30G) voor een speels effect.Kuipstoelen van Hay voor een gemakkelijke zit. Voor de bureaustoelen van Sedus heb ik gekozen voor de witte uitvoering met lichtgrijze netbespanning (stof Fame).

In de wachtruimte staat de stoel Babila 2750 in 2 tinten om een robuuste eikenhouten leestafel. De op maat gemaakte zitbanken zijn gestoffeerd met kunstleer uit de Carmatserie, in kleuren die precies matchen bij het fotobehang "Horizon". De wand erachter is geschilderd in een tint blauw die ook in het behang terug te vinden is. Een grote stoffen hanglamp zorgt voor een extra kleuraccent en dient tevens als akoestisch object. De 'topdown' raambekleding zorgt voor voldoende privacy en kleurt mooi bij de zandkleurige stoelen. Op de vloer een makkelijk schoon te houden marmoleumvloer.